Workshop ‘Culturele Aspecten in Mediation’ door Ewout Goudsmedt

event Workshop ‘Culturele Aspecten in Mediation’ door Ewout Goudsmedt

Op donderdag 2 september a.s. hebben we weer een leuke workshop: ‘Culturele Aspecten in Mediation’ door Ewout Goudsmedt.

Zowel in privé- als professionele relaties kan heel wat emotionele spanning ontstaan. Ongeacht de context, we hebben allemaal erkenning nodig om tot een vergelijk te kunnen komen. Maar wat als daar een extra dimensie bij komt kijken? Wat als de partijen aan tafel niet dezelfde gebruiken, tradities, praktijken…, kortom cultuur delen? Dat deze verschillen een grote invloed hebben op de relatie is opnieuw niet verrassend. Het vergt inzicht en kunde om met deze verschillen om te gaan. In het bijzonder als je dergelijke conflicten gaat faciliteren.

Ewout Goudsmedt is consultant, bemiddelaar en opleidingsontwikkelaar bij Dialogue. Hij behaalde zijn Master of Laws aan de KU Leuven, evenals de Postgraduaat Bemiddeling. Na zijn studies liep hij stage bij het bemiddelingsdepartement van the International Chamber of Commerce in Parijs. Daar hielp hij onder andere bij de uitwerking van de ICC International Commercial Mediation Competition. Al tijdens zijn studie verdiepte hij zich snel in bemiddelingstheorie, interculturele samenwerkingsprocessen en crisisonderhandelingen. Lees verder..

We gaan er van uit dat de workshop weer ouderwets live plaatsvindt, bij Restaurant de Rechtbank in Utrecht, waar we al vaak zijn geweest. Inloop is vanaf 14:30 uur, de workshop begint om 15:00 uur en wordt vanaf 17:15 afgesloten met een borrel. Als de workshop vanwege COVID-19 onverhoopt niet live kan plaatsvinden wijken we uit naar een online bijeenkomst. We hopen natuurlijk van harte dat dat niet nodig zal zijn.