Mediationcongres 17 november 2016

event Mediationcongres 17 november 2016

Op donderdag 17 november aanstaande organiseert de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) het Mediationcongres 2016 in Spant! te Bussum. Deze zevende editie staat in het teken van bruggen bouwen. Polarisatie in de politiek, discussies over opvang van vluchtelingen, ouders en kinderen bij scheiding, slachtoffers en daders, werkgevers en werknemers, groepen en het individu. Bruggen slaan wordt steeds belangrijker. Wat kan de mediator bijdragen? En hoe?

Analyse en actualiteit in het plenaire programma, met bijdragen van onder anderen hoogleraar Europese Studies Paul Scheffer en minister Van der Steur.

De NVvMA organiseert de volgende workshops tijdens het congres:

1.4 Juridische aspecten van mediations: kennismaking voor de niet-jurist
De-juridisering vormt de basis van mediation. Toch kom je als mediator juridische kwesties tegen op je professionele pad. Ook als je geen meester in de rechten bent. Wat te denken van de juridische aspecten van mediation- en vaststellingsovereenkomsten? Wat moet, wat mag? En hoe kleur je de grijze gebieden in? Over stuiting verjaring, finale kwijting, geheimhouding en verschoningsrecht, en veel meer. Een informatieve rondleiding over de juridische akkers van het mediationlandschap.
Door: Aai Schaberg, Advocaat en mediator Schaberg Advocatuur & Mediation

1.7 Constructief Contracteren in de zakelijke (mediation)praktijk
In deze workshop word je uitgedaagd om samen te onderzoeken wat constructief (bewust c.q. duurzaam) contracteren betekent. Je maakt kennis met het principe om primair vanuit kernwaarden afspraken te maken in plaats vanuit risicobeheersing. Dat leidt tot bestendige samenwerkingen. En hoe werkt het bij het beëindigen van relaties? Constructief contracteren is niet weg te denken in de trend van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het is evengoed onontgonnen gebied.
Door: Caroline Kloppers (MfN-registermediator BosnakBender) en Susanne de Neeve (MfN-registermediator en advocaat  Immix Advocaten | Mediators)

2.4 Wet werk en zekerheid: nieuw ontslagrecht, wat nu? / update
Na de succesvolle bijeenkomst van vorig jaar een update met betrekking tot de belangrijkste aspecten van de WWZ speciaal voor de mediator: wat moet je als mediator weten van de WWZ? Actualiteiten met betrekking tot de recente wijzigingen in het ontslagrecht en de eerste ervaringen vanuit de rechtspraak en de praktijk. Waar loop je tegen aan en hoe ga je daar het beste mee om?
Door: Caroline van der Zwet, Advocaat en mediator Milestone Advocaten

Onze leden betalen geen € 295 maar € 245 exclusief btw voor congresdeelname. Schrijf vandaag nog hier in.

Het bestuur hoopt van harte u tijdens deze dag te ontmoeten bij een van de workshops of bij de NVVMA stand in de centrale hal.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de NVVMA