Mediation stelt u in staat om, samen met de persoon waarmee u een conflict heeft, snel en adequaat een goede oplossing te bereiken. U wordt daarbij geholpen door een onafhankelijke bemiddelaar: de mediator. De mediator helpt partijen bij het oplossen van het conflict. Hij bewaakt het proces, begeleidt de gesprekken en brengt de communicatie weer op gang. Daarbij is het van groot belang dat u wordt begeleid door een deskundige mediator. Meer algemene informatie over hoe een mediation verloopt en of mediation voor u een geschikt middel is kunt u vinden op: informatie over mediation

De mediatiors van de NVVMA hebben allen uitgebreide ervaring met mediation en een achtergrond in de advocatuur. Hierdoor kunnen zij op deskundige wijze uw mediation begeleiden. Onze mediators verliezen de juridische context van geschillen niet uit het oog en bieden zo deskundige en oplossingsgerichte begeleiding op hoog niveau. Vanwege hun achtergrond in en ervaring met de advocatuur kunnen zij de uiteindelijke oplossing die in een mediation wordt bereikt op verantwoorde wijze vastleggen in een deugdelijke overeenkomst. Door hun ervaring als advocaat zijn onze mediators ook bekend met de alternatieve mogelijkheden voor het geval de medation onverhoopt niet mocht slagen. Dit levert u tijdwinst op, beperking van de kosten en een volledig overzicht van het (juridische) speelveld.

Alle mediators die lid zijn van de NVVMA confirmeren zich aan de MfN Gedragsregels en het MfN Mediation Reglement en de daaraan verbonden tuchtrechtspraak.

Daarnaast borgen wij als vereniging de vakbekwaamheid van onze mediators door middel van MfN-geaccrediteerde opleidingen die onze leden jaarlijks moeten volgen. Onze leden die tevens advocaat zijn leven daarnaast de opleidingseisen en regels van de Nederlandse Orde van Advocaten na. De NVVMA heeft zich ook aangesloten bij het Forum of Mediation Centres van de Union Internationale des Avocats en de door deze organisatie vastgestelde internationale gedragsregels voor mediators.
Indien u een mediator van de NVVMA wilt inschakelen kunt u ofwel direct contact opnemen met een van onze mediators of met ons secretariaat.